hakkında

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2013 yılında kurulan Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı, 2013-2014 akademik yılı itibariyle Kadın Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı ile eğitim vermeye başlamıştır. Kadın çalışmaları Anabilim Dalının öğretim kadrosu disiplinlerarası yapısına uygun olarak, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Toplum ve cinsiyet konularını kadın bakış açısı ile irdeyerek, özellikle Türkiye’de kadınların toplumsal konumunu etkileyen kadın-erkek eşitsizliği sorununun çözümüne, toplumsal cinsiyet rolleri ve kadın-erkek eşitliği alanında eleştirel bir bakış açısının kazandırılması doğrultusunda yürütülecek bilimsel çalışmalara kuramsal ve görgül düzeyde katkı sunmayı hedeflemektedir.

Program, kadın-erkek eşitliği ve toplumsal cinsiyet konularında farkındalığı arttırarak hem üniversite içi hem üniversite dışındaki kurumlar açısından güçlü bir akademik referans kaynağı oluşturacaktır.  Kadın Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans programında iki yarıyıl süren temel eğitim sürecinin ardından öğrencinin tez aşamasında ilgi duyduğu bir konuda uzmanlaşması öngörülmektedir. Anabilim Dalı, lisansüstü eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası proje, atölye çalışmaları, panel, seminer ve konferans gibi çeşitli akademik etkinliklere yer vermeyi planlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir.